Tizenhét éves rablót fogtak el a makói rendőrök

Őrizetbe vett a makói rendőrkapitányság egy 17 éves helybeli fiatalembert, akit rablással, kerékpárlopásokkal, gépkocsifeltöréssel és betöréssel gyanúsítanak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: habár az elmúlt években csökkent a Makón ellopott kerékpárok száma, a nyári időszakban jelentős növekedést tapasztaltak. A rendőrök pénteken fogták el a17 éves fiatalembert, aki társaival kifejezetten városi kerékpárokra "szakosodott". A biciklik egy részét Makón értékesítette, míg néhány Romániába került. A makói rendőrök a házkutatások során több biciklit is lefoglaltak.

Kiderült az is, hogy a fiatalember társával együtt több rablást is elkövetett a városban. Három idős embert támadtak meg, táskájukat és nyakláncukat vitték el. Augusztus 8-án egy idős asszony mellé hajtottak kerékpárral, majd a fiatalember kitépte az asszony füléből a fülbevalóját.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a fiatalember társaival együtt lakásbetörést és gépjárműfeltörést is elkövetett.

Kihallgatásakor a fiatalember részletes beismerő vallomást tett. A makói rendőrkapitányság őt és egyik társát is őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - tette hozzá a százados.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.