Tizenhét év fegyházra ítélték a munkatársát meggyilkoló zalai férfit

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság pénteken, nem jogerősen egy büntetett előéletű férfit, aki a vád szerint tavaly hat késszúrással megölte egy munkatársát a zalai megyei Bak településen.

A vádirat szerint a közmunkásként dolgozó B. Miklós 2010. július 6-án, az ebédszünetben kereste fel az egyedül élő munkatársát, aki aznap nem jelent meg a munkahelyén. Szóváltást követően ököllel, lábbal bántalmazta a házigazdát, majd egy késsel hason, mellkason és többször nyakon szúrta őt.

A másik férfi a bántalmazás következtében azonnal meghalt, az orvosszakértői vizsgálat szerint a hat késszúrás közül öt egyenként is életveszélyes sérülést okozott, így a sértett életét gyors orvosi segítséggel sem tudták volna megmenteni.

B. Miklós a vád szerint a gyilkosság után bevonszolta a holttestet a szobába, a mosogatónál megpróbálta eltüntetni a nyomokat, a véres ruhadarabokat az ágyneműtartóba tette, majd kulcsra zárta a ház ajtaját és távozott.

A szakértői vizsgálat szerint az ágyneműtartóból előkerült véres ruhadarabok, a mosogatón a vér eltüntetésére utaló nyomok B. Miklós bűnösségére utalnak, és a férfi lakásán megtalálták az áldozat vérével szennyezett bakancsot. A 27 éves férfi először beismerte a tettét, majd többször is megváltoztatta vallomását, és az ítélethirdetéskor is ártatlannak vallotta magát.

Az ítélet nem jogerős, B. Miklós felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.