Tizenhét év fegyházat kapott a rablógyilkos

A Debreceni Ítélőtábla jogerősen 17 év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön arra a férfira, aki 2008 nyarán megölt és kirabolt egy idős asszonyt a Hajdú-Bihar megyei Kabán - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

Koszta János ismertetése szerint az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Saliga Csabára kiszabott ítéletét.

Az ügy előzménye, hogy a 2008. július 29-én a vádlott a sértett nő házába ment, ahol korábban festési munkákat végzett. Tudta, hogy az idős házaspár előző nap kapott nyugdíjat.

Megvárta, hogy az asszony férje elmenjen otthonról, és amikor a sértett egyedül maradt, a férfi bement a lakásba, beszélgetett vele, majd egy késsel többször nyakon és mellkason szúrta. A nőt átvonszolta a másik szobába, és többször fejbe vágta. Az asszonyt ezután ismét átvonszolta egy másik helyiségbe, majd felgyújtotta a házat, hogy a nyomokat eltüntesse. A házból 107 ezer forintot vitt magával.

Az asszony férje nem sokkal később ért haza, eloltotta a tüzet, és segítséget hívott, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a cselekményt idős korú sértett sérelmére követte el, a bűncselekmény kétszeres minősültségét - nyereségvágy, különös kegyetlenség -, valamint a hasonló bűncselekmények elszaporodását - közölte Koszta János.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.