Tizenhat év a gyermekeivel fajtalankodó izsáki férfinak

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt egy középkorú, két kisfiával fajtalankodó izsáki férfit a Kecskeméti Törvényszék szerdán.

A bírói tanács két rendbeli nemi erőszak bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, aki folytatólagosan követte el a bűncselekményt kiskorú gyermekei sérelmére. Sárközy Szabolcs bíró az ítélet indoklásában kifejtette: a férfi bűnösségének foka kiemelkedő, előzőleg két alkalommal volt büntetve. Korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie.

A vádirat szerint a férfi 2007 októberétől kezdődően a lakásában heti rendszerességgel fajtalankodott gyermekeivel. Amikor a fiúk ellenkeztek, gumibottal vagy bottal bántalmazta őket, illetve további veréssel fenyegetőzött.

Az ügyészség szerint a vádlott négy éven keresztül követte el a bűncselekményt. Élettársa 2007-ben költözött el tőle, azt követően az akkor 9, illetve 7,5 éves gyereket az anya és a vádlott egymást hetente váltva nevelte. A férfi édesanyja és nővére gyakran kijárt az Izsák külterületén lévő tanyára segíteni, ahol az apa a gyerekekkel egyedül élt.

A vádlott a bíróságon nem tett vallomást, ezért a bíró a nyomozás során tett vallomásait olvasta fel a tárgyaláson, de a férfi azokban sem beszélt a bűncselekmény elkövetéséről.

A gyerekeket több alkalommal kihallgatták, pszichológus is megvizsgálta őket. A fiúk a vallomásaikban részletesen beszámoltak az esetekről.

A férfit nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettével vádolta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, az előzetes letartóztatásban lévő vádlott és védője fellebbez bizonyítottság hiányában történő felmentést kérve. A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.