Tizenhat év a gyermekeivel fajtalankodó apának

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a dunavecsei férfit, aki éveken át fajtalankodott vér szerinti lányával és nevelt fiával. A vádlott felesége, a gyermekek anyja négy évet kapott, mert többször szemtanúja volt az erőszaknak, mégsem tett semmit.

A 42 éves férfi és a 26 esztendős nő 2000-ben házasodtak össze. A férfi dunavecsei házában együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatában, 1996-ban született kisfiút, majd a 2001-ben világra jött közös lányukat is. A rakodómunkásként dolgozó férfi keresetéből nehéz körülmények között éltek. A nő nem dolgozott, egész napját otthon töltötte, ennek ellenére nem tartotta rendben a lakást.

A házaspár elhanyagolta gyermekeik gondozását: amíg a férfi fizetéséből és a segélyekből futotta, maguknak élelmiszert, édességet, üdítőitalokat vásároltak, de a kicsiknek nem adtak enni. A nő heteken át nem főzött, többször előfordult, hogy gyerekei éheztek, és a szomszédok etették meg őket.

A székletvisszatartási-problémával küzdő fiút nem vitték orvoshoz, hanem kigúnyolták, és rendszeresen meg is verték. A férfi rendszeresen a gyermekek előtt bántalmazta a nőt, s az is gyakorta előfordult, hogy a vádlottak a kislány és a kisfiú jelenlétében végeztek önkielégítést.

A férfi 2001-2002 fordulójától hetente többször is fajtalankodott az akkor óvodába járó hatéves nevelt fiával. A kisgyereket fenyegetéssel, veréssel kényszerítette arra, hogy eltűrje a rendszeres fajtalankodást, ami egészen a vádlott 2010-es őrizetbe vételéig tartott. A fiú próbált édesanyjától segítséget kérni, az asszony azonban nem fékezte meg a férfit, s az is előfordult, hogy szemtanúja volt az erőszaknak.

2005-től, amikortól a kislány óvódás lett, a férfi vele is napi rendszerességgel, sőt időnként naponta többször is fajtalankodott. A vádlott vér szerinti gyermekét is fenyegette, és verte, ha vonakodott. A fiú húga érdekében is anyjához fordult, a nő azonban nem értesítette a hatóságokat, csak annyit mondott a fiának, hogy ne figyeljen oda, amikor a vádlott a "húgával szexszel".

A fiú az iskolában barátjának és nevelőinek is beszélt a történtekről, s végül egy játszótéri ismerősének gyámja tett feljelentést a vádlottak ellen.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta.

A nőt erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntettében bűnsegédként, a kiskorú veszélyeztetésének bűntettében pedig tettesként marasztalta el az ítélőtábla, négy év fegyházbüntetést kiszabva rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.