10 éves kislányokat erőszakolt meg a pedofil rockzenész

Gary Glittert tizenhat év szabadságvesztésre ítélték pénteken gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. A 70 éves zenész a vád szerint három kislányt molesztált 1975 és 1980 között.

Glittert gyermekek elleni nemi erőszak többrendbeli kísérlete, illetve tényleges nemi erőszak miatt ítélték el. Az egykori rockzenész pókerarccal hallgatta Alistair McCreath bíró ítélethirdetését a a londoni Southwark kerület koronabíróságon.

Gary Glitter
Gary Glitter
Stefan Wermuth / Reuters

"Valódi, tartós károkat okozott csupán azért, hogy kielégítse szexuális vágyait" - jegyezte meg a bíró.

Glitter mindvégig ártatlannak vallotta magát, noha nem ez az első eset, hogy gyanúba keveredik. a gyermekekről őrzött pornográf képek miatt egyszer már 1999-ben is elítélték, majd 2006-ban három év börtönbüntetést kapott. Egy vietnámi bíróság azért ítélte el Glittert - akinek igazi neve Paul Francis Gadd - amiért a dél-vietnami Vung Tauban bérelt villájában és a közeli szállodákban 10 és 11 éves lányokon követett el "szexuális visszaéléseket és obszcén aktusokat".

A zárt ajtók mögött lezajlott tárgyaláson a fiatalkorú lányok részletes vallomást tettek arról, mit művelt velük a brit rockcsillag. A perben ítélkező bíró "undorítónak és betegesnek" nevezte Glitter magatartását. A férfi is akkor is rezzenéstelen arccal hallgatta az ítéletet, és tagadta, hogy az ellene felhozott vádakat elkövette volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.