82 késszúrással végezte ki nagymamáját

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék tavaly decemberi ítéletét, amelyben F. D. Cs. vádlottat nagymamája brutális megölése miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Mint az a Boon.hu tudósításából kiderül, a vádlott legkorábban a büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A 20 éves fiatalember 2012 augusztusában 82 késszúrással végzett vele haragban lévő anyai nagyanyjával annak házában. A Miskolci Törvényszék 2013. júniusában első fokon 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a fiatalembert. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. A fellebbviteli bíróság az elsőfokú ítéletét hatályon kívül helyezte, a megismételt eljárásban a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa bírósága zárt tárgyalást tartott, majd újra elsőfokú ítéletet hirdetett. A kiszabott büntetés 16 év fegyház volt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az újabb fellebbezés nyomán a Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

A bíróság megállapította a vádlottat édesanyja kisgyerek korától egyedül nevelte Encsen. A középiskolai tanulmányainak befejezéséig a közte és a nagyszülők közti viszony jónak mondható volt, de az érettségit követően a nagyszülők elvárása az volt, hogy a vádlott rendszeres munkából származó jövedelemmel is támogassa édesanyját, aki időközben rokkanttá vált. Azonban ez nem történt meg. A nagyszülők – főleg a nagymama – több alkalommal is szóvá tette ezt, szidta a fiút életmódja miatt. 2010-től folyamatosan romlott a viszony a vádlott és édesanyja valamint a nagyszülők között. 2011-ben a nagyszülők többször észlelték, hogy a nagymama pénztárcájából kisebb összegű készpénz tűnt el, emiatt a vádlottat felelősségre is vonták, majd kitiltották az encsi nagyszülői házból.

2012 augusztusában a nagyapa és lánya kocsival a család gyümölcsösébe mentek szedret szedni, míg a nagyszülői házban maradt a nagymama. A fiú magához vett két kést, majd az anyja kerékpárjával a nagyszülői házhoz ment, ahol a kamrában halálra szurkálta anyai nagyanyját. Ezután fel-alá járkált az udvaron. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik nem engedték ki a fiút az udvarról, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A nagymamát összesen 82 szúrás érte, halálát az ezekhez társuló kivérzés okozta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.