Tizenhárom évet kapott, amiért megvert és kirabolt egy idős nőt

Jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011-ben Nyíradonyban életveszélyesen megvert és kirabolt egy 86 éves nőt - tájékoztatta a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-t.

Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék határozatát. A vádlottat - aki a bűncselekmény elkövetésekor két jogerős próbára bocsátás hatálya alatt állt - nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el.

A vádlott 2011 augusztusában ugrott be a sértett udvarára, majd a lakásba ment. Felszólította az idős nőt pénze átadására, majd megragadta a nyakát, megszorította, és a menekülni akaró sértettet a földre lökte. Ezután a férfi bezárta az ajtót, és tovább bántalmazta az idős nőt, fejét a padozatba verte, többször ököllel megütötte. A földön fekvő, erősen vérző, magatehetetlen sértettől végül 90 ezer forintot vett el, majd elszaladt.

A sértettre később a menye talált rá. A nő sérülései életveszélyesek voltak, a bíróság megállapítása szerint a vérzés miatt fellépő közvetett életveszélyt az időben érkező, szakszerű sürgősségi segítségnyújtás hárította el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.