Tizenhárom év után akadtak az eltűnt fiúra

Julian Hernandez ötéves korában tűnt el Alabamában. Mint kiderült, a most Ohióban élő 18 éves fiatal nem is tudott róla, hogy eltűntként van nyilvántartva.

Hernandez az egyetemre akart beiratkozni, de a társadalombiztosítási számával gond volt. A fiatal segítséget kért az iskolától, ekkor vették észre, hogy adatai szerepelnek az eltűnt gyerekek adatbázisában. Az illetékesek azonnal értesítették az FBI-t, akik letartóztatták Hernandez édesapját, aki 2002-ben elrabolta a fiút.

A fiatal nem tudott róla, hogy eltűntként lenne regisztrálva, papírjaival sosem volt problémája. Hernandez ötéves korától apjával, egy asszonnyal és két másik gyerekkel élt együtt – írja a BBC.

Mivel a fiatal már betöltötte a 18. életévét, ezért maga döntheti el, haza akar-e menni Alabamába. A Daily Mail szerint a hatóságok felvették a kapcsolatot Hernandez édesanyjával, aki nagyon örült, hogy fiára akadtak, ugyanakkor az elmúlt év „téves riasztásai” miatt nem meri elhinni, hogy valóban 13 éve elvesztett fiát találták meg Ohióban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.