Újabb gyilkos nővér lepleződött le Olaszországban

A toszkán város, Livorno egyik kórházában dolgozott az a nővér, akit csütörtök reggel több beteg meggyilkolásának vádjával letartóztattak.

A Piombino kórházban dolgozó ápolónő áldozatai különböző indokokkal kerültek az intenzív osztályra 2014 és 2015 között - írta a La Repubblica. Az 55 éves nő olyan gyógyszereket adott a pácienseket, amelyek nem szerepeltek a kezelésükben és amelyek a halálukat okozták.

A Savonából származó nő az 1980-as évek eleje óta élt Toszkánában. Csütörtök reggel tartóztatták le, majd a pisai börtönbe szállították.

A mostani ügy különösen érzékenyen érinti az országot, miután épp folyik Daniele Poggiali, egy korábbi nővér pere, akit 87 beteg meggyilkolásával vádolnak. Az ápolónő óriási dózis kálium kloridot adott be a betegeknek a ravennai Umberto I di Lugo kórházban. A 44 éves nő több alkalommal szelfiket is készített magáról az áldozatai holttestével. Amikor 2014 októberében letartóztatták, azt mondta a rendőrségnek, hogy azért végzett a betegekkel, mert azok - vagy a látogatóba érkező családjaik - idegesítették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.