Tizenéveseket tartóztattak le egy hullámvasút „elkötése" miatt

Két 15 éves fiú péntek hajnalban átmászott a Blackpool-i vidámpark kerítésén, sétakocsikázott fél órán át a híres faszerkezetű hullámvasúton, majd betörtek egy kávézóba falatozni.

A kamaszok minden mozdulatát rögzítette a park biztonsági kamerája, mégis csak a betörés után jó ötven perccel érkezett meg értük a biztonsági szolgálat.

A srácok behatoltak a Blue Flyer nevű, 82 éves hullámvasút kezelőfülkéjébe, beindították a szerkezetet és jó fél órán át játszottak vele, majd betörtek a park egyik kávézójába, hogy bedobjanak egy kis ételt. Ekkor érkezett meg értük az őrjárat, s bár megpróbáltak elmenekülni, a fiatalokat a helyszínen letartóztatták, de a korukra való tekintettel egy határozat szerint nem lehet elítélni őket. A fiúk egyébként helybéliek – írja a Sky News.

A park szóvivőjének nyilatkozata szerint a biztonsági kamerák felvételein látszik, hogy mind a két fiú jó néhány kört ment a hullámvasúton, mire észlelték a jelenlétüket, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a 42 hektáros területen az év 365 napján 24 órás őrjárat működik.

Az angliai Blackpool az Ír-tenger partján fekszik, Manchestertől kb. 65 km-re. A város az ország legnagyobb üdülőközpontja, tengerpartján számos szórakoztató intézmény működik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.