Tizenéves húszezres hamisítókat fogtak Makón

Hamis húszezreseket gyártottak, majd azokkal fizettek Makón egy bűnbanda tagjai, akiket pénteken elfogtak.

A gyanúsítottak összesen hét alkalommal váltatták fel az általuk gyártott húszezres bankjegyhamisítványokat a Maros-parti városban - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője . Az esetek többségében a banda tagjai üzletekben vásároltak a hamis bankjegyekkel alacsony összegért, de egy idős asszonyhoz is becsöngettek azzal, hogy pirospaprikát vennének tőle. A bűncselekmény-sorozat valószínűleg folytatódott volna, ha a rendőrök nem csapnak le rájuk, mivel az elkövetők már előre legyártottak 340 ezer forint névértékű bankjegyet.

A hamis bankjegyek elkészítésével egy 17 éves nagylaki fiatalt, azok forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság. Az utóbbi gyanúsított édesanyja, egy 49 éves nő abban segített a fiának, hogy a tőle kapott pénzzel fizetett a boltban.

A makói nyomozók a házkutatás során lefoglalták a még fel nem használt hamis pénzt, illetve a gyártáshoz használt technikai eszközöket. A pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás során valamennyi gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. A 19 éves fiatalember vallomásában tizenkilenc kerékpár eltulajdonítását is elismerte. Mivel ellene több, vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik büntetőeljárás, a rendőrség indítványozta az előzetes letartóztatását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.