Tizenhárom éves kisfiút ragadott el egy cápa

Egy tizenhárom éves kisfiú halt meg, miután szörfözés közben megtámadta egy cápa Réunion egyik strandjánál. A támadás olyan partszakaszon történt, ahol cápaveszély miatt amúgy is tiltották a fürdőzést.

A halálos támadás vasárnap történt az indiai-óceáni sziget nyugati felén, Cap Homard strandjánál. A szörfbajnok Elio Canestri nagyjából tizenöt méterre volt a parttól, amikor megtámadta a cápa. Az állat leszakította a kisfiú karját, majd a hasába is beleharapott, mielőtt a víz alá húzta. 

A partiőrség azonnal a bajba jutott kisfiú segítségére sietett, még sikerült kihúzni a vízből, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe - írja a Mirror.

Az esetnek több szemtanúja is volt, köztük gyerekek, őket most pszichológusok kezelik.

A Madagaszkár szomszédságában található, francia fennhatóságú szigetnél gyakoriak a cápatámadások. Az elmúlt két évben tizenhat történt, hét közülük végzetes kimenetelű volt. Februárban egy húszéves lány halt meg, valószínűleg sokk miatt. A lány a vízben úszott, amikor a cápa megtámadta. A lábán súlyosan megsérült, de sikerült elmenekülnie, ám kórházba szállítás előtt életét vesztette, halálát szívmegállás okozta. Tavaly októberben egy 23 éves férfi sérült meg, ő életben maradt, de a jobb lábát leharapta egy cápa. Néhány hónappal korábban, júliusban pedig egy 51 éves szörföst támadott meg a rettegett ragadozóhal a sziget déli részénél.

A helyiek szerint a néhány éve létrehozott tengeri rezervátum vonzza a ragadozókat. A hatóságok a sziget partjainak nagy részén már tavaly nyáron betiltották a fürdőzést és a szörfözést, miután egy, a parttól alig pár méterre úszó tizenöt éves lányt megölt egy cápa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.