Tizenegy nap után találtak rá egy családra a vadonban

Az ausztrál Steven Van Lonkhuyzen két kisfiával csupán néhány napos kempingezést tervezett, ám eltévedtek, és kocsijuk is elakadt. Tizenegy napot töltöttek a vadonban.

A Brisbane-ben élő férfinak december 15-én kellett volna megérkeznie Cairnsbe a hétéves Ethannel és az ötéves Timothyval. A rájuk váró család hiába próbálta őket elérni telefonon,  Van Lonkhuyzen felesége ezért értesítette a rendőröket.

A férfi a gyerekekkel az ausztráliai Expedition Nemzeti Parkban kirándult, ám eltévedtek és a kocsijuk is elakadt, térerő pedig nem volt, ezért segítséget sem tudtak kérni. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy a rekkenő hőség ellenére a múlt héten rengeteg eső esett, így noha a négynaposra tervezett kirándulásra szánt élelmiszerből a tizenegyedik napra nem sok maradt, ivóvízből nem volt hiány: az esővizet ugyanis műanyag flakonokba gyűjtötték.

A családra egy helyi gazda, Tom Wagner talált rá vasárnap - írja a The Guardian.

A férfit és a gyerekeket kórházba szállították. Mindannyian jól vannak, a fiúk ugyan jó pár kilót fogytak, de az orvosok szerint néhány napon belül jobban lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.