Tíz főút még mindig járhatatlan

A dunai árvíz miatt 76 útszakaszon, ezen belül 10 főúton van érvényben forgalomkorlátozás, összesen több mint 174 kilométeren - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálata.

Pest és Komárom-Esztergom megyében 20-20, Bács-Kiskun megyében 8, Győr-Moson-Sopron megyében 5, Fejér megyében 4, míg Tolna megyében 2 útszakaszon van érvényben teljes útzár. Emellett 17 helyszínen van félpályás korlátozás vagy útszűkület.

Kisoroszi, Dömös és Pilismarót továbbra sem közelíthető meg országos közúton. Utóbbi kettő nincs teljesen elzárva a külvilágtól, egy erdei úton elérhető, de azt csak korlátozottan lehet használni - írták.

A Szigetköztől végig a Duna mentén, a Dunakanyarban, a főváros térségében és attól délre, Csepel, Tököl, Szigetújfalu, Adony, Lórév, Kisapostag, Dunaújváros, Tass, Szalkszentmárton, Dunafalva és Dombori környékén vannak lezárt utak, ezekben a körzetekben már csak az ott lakók és a mentésben részt vevők közlekedhetnek.

Tíz főúton van érvényben korlátozás: az 1-es, a 2-es, a 6-os, a 10-es, a 11-es, a 12-es, a 14-es, a 111-es, a 117-es és az 55-ös főúton számíthatnak a közlekedők akadályokra, torlódásokra.

A társaság továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy a Szigetközbe és a Dunakanyarba csak akkor induljanak el, ha ott laknak vagy a védekezési munkákban vesznek részt.

A közlekedők a lezárt utak listáját megtalálják a www.kozut.hu-n, valamint Útinform szolgálatának hivatalos Facebook- és Twitter-oldalain.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.