Tíz napja van szökésben az állatkerti hiúz

A devoni állatkert nagymacskája, Flaviu több mint egy hete bujkál, miután megszökött a kifutójából.

Flaviu, a hiúz a jelekből ítélve még mindig a környéken kószál - számolt be a Daily Mail. – Nem csak egyetlen lábnyomról beszélünk – szögezi le az állatkert tulajdonosa Ben Mee – hanem egy egész sorozatnyiról, és frisseket is találunk meglehetős rendszerességgel. Találtunk ösvényeket is, ahol letaposta a füvet és olyan helyeket is, ahol valószínűleg enni állt meg.

Flavui egyelőre szökésben van
Flaviu egyelőre szökésben van
Forrás: Facebook

 

Flaviu élete első szabadon töltött napjaiban feltehetőleg egy Plymouth-hoz közeli tanyán, Sparkwellben aludt, legalábbis a lelapult széna eről tanúskodik. Az öreg tanyaépület nincs messze az állatkerttől.

Szombaton ismét infravörös kamerákkal felszerelt drónok pásztázták a környéket, abban a reményben, hogy megtalálják a nacsmacskát, amelyet nyugtatólövedékkel elkábíthatnak, hogy visszavigyék az állatkertbe.

– Az altató nagyjából tíz perc alatt fejti ki a hatását azután, hogy a lövedék eltalálta az állatot. Ennyi idő alatt egy hiúz elég nagy távolságot képes megtenni, mi pedig nem szeretnénk elveszíteni Flaviut. Így ha nappal sikerülne eltalálni, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, azonban ha éjszaka – ami sokkal valószínűbb –, az elég nehéz lenne.

A nagymacska az állatkertbe érkezése után mindössze néhány órával megszökött abból a kifutójából, ahol előtte évekig éltek hiúzok anélkül, hogy yakár csak megpróbáéltak volna kijutni. Az állatkert eleinte igen bizakodó volt, hogy a fogságban született és nevelkedett hiúz hamar fel fogja adni a szabad életet, mivel nem tudja, hogy kell vadászni. Bár emiatt több csapdát is elhelyeztek a környéken csalétekkel, úgy tűnik, Flaviu számára nem gond az önálló zsákmányszerzés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.