Tíz gyerek fulladt egy orosz tóba

Legalább tíz gyerek halt meg, amikor a hajójuk viharba került a nyugat-oroszországi Szjamozero tavon. 

A moszkvai polgármester, Szergej Sobjanin megerősítette, hogy tíz vakációzó fővárosi gyerek halt meg – írja a BBC.

Az orosz sajtó a mentőcsapatok közlésére hivatkozva 11 halottról beszél. A baleset körülményeiről is nagyon keveset lehet tudni egyelőre. A gyerekek valószínűleg szombaton indultak el a hajójukkal az Onyega-tó és a Lagoda-tó közötti tavon.

Egyes értesülések szerint 49-en voltak a hajón, mások szerint kicsivel több mint húszan, az is elhangzott, hogy két járműben elosztva ültek. A viharról sms-ben értesítettek minden, a közelben tartózkodót – számolt be az RT.

Vasárnap délutánra az 51 fős csoportból már 36-an biztonságban voltak - közölt további információkat az esetről a BBC. Több gyereket épségben partra mosott a víz: 25-en a tóban található szigeten, 11-en pedig a parton lévő falu közelében vetődtek partra.

A túlélők egyike, egy 12 éves kislány értesítette a hatóságokat a balesetről. A gyerek eszméletlenül vetődött partra, amikor magához tért vasárnap, a közeli faluba ment, hogy segítséget kérjen. Útközben talált egy másik túlélőt, egy fiút is, aki csupa vér volt és nem tudott mozogni, így a lány megjegyezte, hol fekszik és elment segítségért. Az egyik falubelitől telefonáltak a mentőcsapatoknak, akik helikopterekkel és csónakokkal kutatják át a baleset helyszínét. 

A lány szerint két hajóval és egy tutajjal indultak útnak, azonban a viharban a járművek elvesztették egymást. Úgy tudni, egy embert már le is tartóztattak a biztonsági szabályok megsértése miatt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.