Titokzatos anyag szennyezte be a Dunát

Nem biztos, hogy olaj vagy olajszármazék az az anyag, amely a Dunán úszik Kisoroszinál. Leghamarabb hétfőn tudjuk meg, hogy mi lehet az.
Speciális laboratóriumban vizsgálják meg a Dunában Kisoroszi térségében vasárnap délelőtt talált mintegy ötszáz méter kiterjedésű foltból származó anyagot, ami nem biztos, hogy olaj vagy annak származéka - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila korábban azt mondta, hogy valószínűleg olaj vagy valamilyen olajszármazék úszik a Duna, valamint a Kis-Duna vizén. A fővárosi katasztrófavédelem mobil laborja, illetve az időközben a Fővárosi Vízművektől a helyszínre érkező szakemberek egyaránt mintát vettek a foltból, de egyelőre nem derült ki, hogy milyen anyagról van szó, s honnan került a szennyeződés a Dunába - tette hozzá délután a szóvivő.

Közlése szerint nincs vészhelyzet, halpusztulást sem tapasztaltak. A vízügyi szakemberek a folyóból vett mintát alaposabb elemzésre a főváros egyik speciális laboratóriumába szállítják, leghamarabb hétfőn derülhet ki, hogy mi úszik a vízen, s az hogyan kerülhetett a folyóba - tájékoztatott Csámpai Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.