Elképesztő videó a Shanghai Torony tetejéről

Vagyim Makhorov és Vitalij Raszkalov orosz fotósok, akik nem riadnak meg a kihívásoktól, január végén a kínai holdújév ideje alatti pihenőt kihasználva titokban megmászták az építés alatt álló Sanghaj Tornyot.

"10 nappal ezelőtt, a kínai holdújév ünneplésekor az egész ország pihent - mindenki elutazott a családjához, az építőmunkások is. Mindenki ünnepelt, számunkra pedig tökéletes alkalom nyílt arra, hogy felmásszunk a toronyba és a fölé magasló darura" - írja honlapján Vagyim Makhorov.

Az orosz fotósok biztosítókötél nélkül, két óra alatt mászták meg a 120 emeletet. Az orosz páros az egész éjszakát a magasban töltötte, lefotózták a Sanghaj egyik jelképének számító, 432 méter magas Sanghaji Pénzügyi Világközpontot és a 370 méteres Jin Mao Tornyot is, és megörökítették, ahogy a legfelsőbb kész emelet tetejéből kinyúló rámpákon sétálgatnak.

18 órát töltöttek a felhők felett, az élményről videót is készítettek.

A párosnak nem ez az első ilyen akciója. Tavaly szeptemberben a Sagrada Família tetején készítettek lélegzetelállító képeket, korábban pedig megmászták az Eiffel-tornyot, és feljutottak a Notre Dame, valamint a gízai piramisok tetejére is.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.