Titokban csempészték haza az illegális szüretelő holttestét

Titokban hozta át az országhatáron osztrák munkáltatója annak az illegális magyar munkavállalónak a holttestét, aki egy burgenlandi szüret közben infarktust kapott, s életét vesztette.

Névtelen telefonálótól származó információik szerint az osztrák gazda még szeptemberben, az Andau és Halbturn közötti határszakaszon cipelte vissza a holttestet Magyarországra - írja mai számában az osztrák Kurier című napilap. Feltehetően azért, hogy ne derüljön ki: engedély nélkül alkalmazta a szerencsétlenül járt embert.

A magyar család itthon nem kérte a boncolást, hozzátartozójukat szeptember Mosonszentjánoson eltemették. Az osztrák rendőrség, az ügyészség, s az illegális munkavállalókkal foglalkozó hivatal megkezdte a lap által „misztikusnak" nevezett haláleset körülményinek vizsgálatát, s kérik a magyar hatóságok közreműködését is az eljárásban.

A Burgenlanddal határos Győr-Moson-Sopron megye rendőr-főkapitánysága egyelőre nem kapott semmiféle értesítést a rejtélyes halálesetről. A mosonszentjánosi emberek úgy tudják, hogy az áldozat Ausztriában halálos balesetet szenvedett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.