Tiszta Amerika: autós üldözés négy falun át

Forgalomból kivont autóval, jogosítvány nélkül csaknem negyven percen át száguldozott egy húsz éves mezőszentgyörgyi fiatalember. Végül a tyúkólban kapták el.

Az ámokfutónak  jó oka volt a járőrökkel való találkozás elkerülésére: jogosítványa sosem volt, az általa vezetett kocsit kivonták a forgalomból, mert lejárt a műszaki érvényessége,  kötelező biztosítást sem kötöttek rá - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autót a járőrök Mezőszentgyörgy külterületén akarták megállítani, a sofőr azonban a kéziféket használva megfordult az autóval, s nagy sebességgel menekülni kezdett. Közben többször is ráhúzta a kormányt a megkülönböztető jelzéseket használó, mellette haladó rendőr kocsira.

Földutakon, s egy búzatáblán át is megpróbált egérutat nyerni, végül Mezőszentgyörgyön, a Bacsó Béla utca egyik házának udvarán állt meg. A sofőr és a két utas futva próbált menekülni. Utóbbiakat a helyszínen, a gépkocsivezetőt egy közeli tyúkólban kapták el a járőrök.

A rendőrség a jármű vezetőjét őrizetbe vette, közúti veszélyeztetés mellett több más szabálysértésért is felelősségre vonják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.