Tinidiszkóban nyitott tüzet egy fegyveres Floridában

Két ember meghalt, 14 pedig megsebesült Fort Myers-ben, amikor éjjel egy körül tüzet nyitottak egy klubban.

A Club Blu nevű nyugat-floridai diszkóban épp tinidiszkót tartottak, vagyis 13 évesek is voltak a helyszínen, amikor hétfőn hajnali egykor egy fegyveres lövöldözni kezdett.

CNN értesülései szerint a klub parkolójában történt a lövöldözés. Ezen az estén nem kértek igazolványt a résztvevőktől, vagyis 21 évnél fiatalabbak is bemehettek a buliba. A portál 2 halottról és 14 sérültről tud. A sebesültek közül a legfiatalabb 12, a legidősebb 27 éves, van, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A rendőrség három embert őrizetbe vett a BBC szerint, de tovább nyomoznak az ügyben. Egyelőre az indíték sem ismert.

"Hálát adok az égnek, hogy a lányom jól van. Akár le is lőhették volna" - nyilatkozta a Fox 4 csatornának Syreeta Gary, akinek a lánya a klubban volt. Elmondása szerint a gyerek a golyókat kerülgetve rohant az autók között. – Nevetséges, hogy a gyerekeknek át kellett élni ezt és nem szórakozhatnak egy kicsit, mert vannak olyan emberek, akiknek bűnöző agyuk van és rettegésben tartanak másokat. 

"Megpróbáltunk mindent megtenni, hogy a tinik egy olyan helyen bulizzanak, amiről azt gondoltuk, hogy  biztonságos." - áll a klub hétfőn kiadott közleményében. "12 és 17 évesek. Fegyveres biztonsági őrök vigyáztak a biztonságukra a klubban és azon kívül is. A klub már zárt. Szülők érkeztek, hogy hazavigyék a gyerekeiket... ekkor történt az egész. Nem tehettünk volna többet és látják, hogy nem is a bulizók közül került ki, aki ezt a rémséget elkövette."

Hétfő hajnalban két másik helyszínen is lövések dördültek el Fort Myers-ben. Egy autóban és egy lakásban lőttek. Egy ember könnyebben sérült. A rendőrség vizsgálja, hogy a három ügy között van-e összefüggés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.