Tilos az ejakuláció! Szigorúbban büntetnék a taxisokat

A gyakori utaspanaszok miatt New York város vezetése szigorúbb magatartási szabályok betartására kötelezné a taxisokat. Tilos lesz flörtölni az utassal vagy bármilyen nem kívánt fizikai kontaktust kezdeményezni.

A konkrét szabályozást a Taxi és Limuzin Bizottság (TLC) állította össze. A taxiengedély elvételével és pénzbírsággal büntetnék például azokat, akik megérintik az utast vagy ráejakulálnak (a javaslat konkrét panaszok miatt született!) és bírsággal, illetve felfüggesztéssel azokat, akik megjegyzéseket tesznek ügyfeleik megjelenésére, illetőleg a saját vagy az utas szexuális életéről beszélnek.

A TLC jelenleg érvényben lévő iránymutatásai egy lapon emlegetik a fenyegetést, zaklatást vagy visszaélést, a büntetési tételek pedig 350-től 1000 dolláros bírságig és 30 napos felfüggesztésig terjednek.

Ezen a rendszeren akarnak most finomítani, mivel évről évre nő az utaspanaszok száma, 2014-ben például 17 ezer panasz érkezett, 2015-ben pedig már 21 ezer. A szexuális zaklatást élből 1000 dolláros bírsággal és 30 napos eltiltással büntetnék. Allan Fromberg, a TLC szóvivője kifejtette: szigorúbban fogják megítélni nemcsak a taperálást, de az „ártatlan flörtöt” is de ez nemcsak a taxisokra, hanem az utasokra is érvényes.

Szigorú büntetésre számíthatnak a pimaszkodó taxisok
Keith Bedford / Reuters

A javaslatról április 24-én szavaznak, és a városi tisztviselők mérlegelik annak lehetőségét is, hogy minden taxiba kötelezően pánikgombot kelljen telepíteni a szexuális és egyéb visszaélések megakadályozása végett.

A visszaélések miatt Bill Bratton, a New York-i rendőrség parancsnoka januárban azt javasolta a nőknek, hogy ne üljenek egyedül taxiba, de kijelentéseit éles kritikákkal illették, mivel sokak szerint ez a tanács már az áldozathibáztatás felé hajlik – írja a The Independet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.