Tilos a csók Goában

India legkisebb államának egyik falujában törvény tiltja, hogy a párok nyilvánosan csókolózzanak, mondván a helyiek mélyen elítélik az efféle „obszcén” megnyilvánulást.

A Goa fővárosától, Panadzsitól mintegy tizenkét kilométerre fekvő falu, Salvador-de-Mundo törvényhozói úgy döntöttek, véget vetnek az ideérkező turisták szemérmetlen viselkedésének, és törvénybe iktatták, hogy a jövőben senki sem csókolózhat nyilvánosan a településen.

„Miután a helyiek több panaszt is benyújtottak a puszilkozó párok miatt, elfogadtuk a határozatot. (...) Csodálatos, nyugodt strandjaink vannak, amelyek rengeteg turistát vonzanak, ám az ide utazók néhány alkalommal illetlenül viselkedtek, ami bosszantott bennünket” – idézi a Guardian Reena Fernandest, a falu helyettes vezetőjét.

Arról, hogy milyen büntetés jár a szabály megszegéséért, nem árult el részleteket. Azt azonban elmondta, hogy korábban jelezték a turisták viselkedésével kapcsolatos aggályaikat a helyi hatóságoknak, ám hiába, így a falu vezetésének a saját kezébe kellett venni a dolgot. Az életbe lépő határozat egyébként a nyilvános alkoholizálást és a hangos zenehallgatást is tiltja. 

Tavaly Goa egyik minisztere száműzni akarta a bikiniket is a partról, és szorgalmazta, hogy rövid ruhát viselő nőket ne is szolgáljanak ki a szórakozóhelyeken. Felvetését rengeteg kritika érte, egyelőre nem sikerült érvényesíteni akaratát.

Ellenben Goa kormányának Kulturális és Művészeti Minisztériumában a héten megtiltották a női alkalmazottaknak, hogy farmert, ujjatlan felsőt vagy rövid ruhát viseljenek az irodában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.