Tévedésből kiherélték - 180 ezer eurós kártérítés jár

Súlyos orvosi műhiba következményeként veszítette el nemzőképességét egy fiatal olasz férfi: a műtőben tévedésből az egészséges heréjét vették ki, majd a beteg szervet is el kellett távolítani.

Száznyolcvanezer eurós (48 millió forint) kártérítést ítélt meg egy olasz bíróság annak a fiatal férfinak, akinek tévedésből az egészséges heréjét távolították el az orvosok egy hat évvel ezelőtti operáció során.

Az akkor 27 éves férfi bal heréjében állapítottak meg rosszindulatú daganatot, tévedésből azonban az egészséges jobb heréjét távolították el egy veronai kórházban. Később az orvosok felismerték a fatális hibát, és a beteg bal herét is ki kellett venni, így a fiatalember végül nemzőképtelenné vált.

A bíróság döntése értelmében a kártérítést a kórháznak és a műtétet végző sebésznek együttesen kell megfizetnie - tudósít a L'Arena di Verona című helyi lap szerdai száma.

A 180 ezer eurós kártérítés egyébként jelentősen elmarad a férfi ügyvédjei által követelt 1,9 millió eurós (504 millió forint) összegtől.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.