Tetten érték a prostituálttal enyelgő rendezőt

Fizetős szexuális szolgáltatás igénybe vétele miatt őrizetbe vették az Arany Medve díjas Vang Csüan-an kínai filmrendezőt Pekingben - adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a kínai média hétfőn.

A 48 éves Vangot még a múlt hét közepén kapták rajta Tungcseng kerületben egy 31 éves prostituálttal az esti órákban. A művész elismerte, hogy 800 jüant (32 ezer forintot) fizetett a nőnek. A rendőrség szerint ez volt a harmadik egymást követő alkalom, hogy Vang azon a héten nőt rendelt magának telefonon.

A hatóságok egy 18 éves kerítőt, továbbá a prostitúciós lánc működtetői közül hat embert szintén elfogtak.

Az is kiderült, hogy Vang Kínában jól ismert felesége, a 28 éves Csang Jü-csi színésznő ebben az időszakban éppen a New York-i divathéten tartózkodott.

Vang Csüan-an a Tuya's Marriage (Tuja házassága) című filmjéért kapta az 57. berlini filmfesztiválon 2007-ben a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Az 1965-ben született rendezőnek ez volt a negyedik játékfilmje.

A prostitúció és annak igénybe vétele Kínában elvben tiltott, de köztudott, hogy országszerte működnek illegális szalonok, fürdők, bárok, szállodák, ahol pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtanak.

2013 nyarán a hatvanéves Charles Hszüe, online nevén Hszüe Man-ce elfogásának híre járta be a világsajtó, mivel ő volt Kínában az egyik legnagyobb követői táborral rendelkező mikroblogoló. Az amerikai állampolgárságú kínai magánbefektető, aki az aktuális társadalmi és politikai kérdésekben rendszeresen tette közzé nem ritkán kritikus véleményét, 26, szintén elfogott társával állítólag rendszeresen csoportos szexbulikon vett részt. Függőségéről később a köztelevízió kamerája előtt vallott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.