Tetőzés közelében a Mura Letenyénél

Kedden dél körül, várhatóan 400 centiméteren tetőzik a Mura Letenyénél, ahol éjfélkor másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-t.

Gaál Róbert központi védelemvezető közölte: a szlovéniai Muraszerdahelyen hétfő este 415 centiméteren tetőzött a Mura, utána intenzív apadás mutatkozott, kedd reggelre 65 centimétert apadt a folyó.

Letenyénél az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett a vízszint, a tetőzés kedden a déli órákban várható 400 centiméter körüli vízállással, majd utána ott is erős apadás valószínűsíthető. Murakeresztúron a folyó estére éri el a tetőzés közeli magasságát 420 centiméter körüli értékkel, a hullámteret egy-másfél méteres víz borítja.

A Kis-Balatonnál a belvíz miatt van másodfokú készültség, mert a déli területeken álló magas vízszint veszélyezteti a Budapest-Nagykanizsa vasúti fővonalat. Ezért szükségessé vált a kápolnapusztai, a főnyedi és a pörösi szivattyútelepnél a másodfokú belvízvédelmi védekezés.

A Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóságának honlapja szerint a Principális-csatornán Nagykanizsánál szintén másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A csatornán délelőtt 136 centiméteres vízállást mértek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.