Tesztelés közben meghalt a győri Audi egyik mérnöke

Egy Lamborghinit tesztelt az Audi két fiatal mérnöke az écsi Rába-ringen kedden késő este, amikor borzalmas tragédia történt.

Az Audi Hungaria mérnökei egy Lamborghini Huracánt  teszteltek, amikor vélhetően relatív gyorshajtás miatt a pályáról kisodródott az autó és szalagkorlátnak csapódott – írja a Kisalföld.

A kocsiban ülők közül a sofőrt életveszélyes, kritikus állapotban vitték a mentők a győri kórházba; a mellette ülő kollégája könnyebben sérült meg. A sofőr mindössze 31 éves volt, sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, nem tudták megmenteni.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője a lapnak megerősítette a tragédia tényét és a vállalat nevében együttérzését fejezte az elhunyt családjának.

A baleset részleteit vizsgálják, bővebb tájékoztatást ezért egyelőre nem kívántak adni.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett, halálos közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja  miatt rendelt el vizsgálatot. Hogy ki lehet a gyanúsított, az nem derült ki. A baleset részleteiről sem nyilatkoznak ezúttal, az ugyanis magánterületen történt.  

Az écsi Rába-ring a Rába Holding tulajdonában van, és bár titkos adatként kezelik, hogy a pályát kiknek és milyen sűrűn adják ki, azt azért tudni lehet, hogy rendszeresen vannak ott versenyek és tesztek.

A mostani nem az első baleset volt: 2004. május 1-jén ketten haltak meg itt egy versenyen.

A Kisalföld úgy értesült, hogy az elhunyt mérnöknek nemrég volt az esküvője, most indult volna nászútra, de amikor felhívták, hogy mehet a Lamborgini tesztelésére, kapva kapott az alkalmon, hisz rajongott az autókért és rallis tapasztalata is van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.