Testvére lelövésével fenyegetőző férfi miatt zárta le Felcsútot a TEK

Szilveszter éjjel lezárták Felcsútot, hajnali 1-kor még a helyieket sem engedték be a faluba. A dolognak semmi köze Orbán Viktorhoz, a készenléti rendőrök egy 38 éves férfit kerestek, aki le akarta lőni öccsét.

Január 1-jén az Index egyik olvasója hívta fel a hírportál figyelmét, hogy szerdán hajnali 1 órakor a készíenléti rendőrség lezárta Felcsútot, és még a helyi lakosokat sem engedték be. A portál megkereste az ügyben a területileg illetékes Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét, ahol másodszori megkeresésre megerősítették: Felcsút területén valóban intézkedniük kellett a készenléti rendőröknek, de az esetről csak csütörtökön fognak hivatalos közleményt kiadni.

Időközben kiderült, hogy egy 38 éves férfit kerestek a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai, aki megfenyegette 29 éves öccsét, hogy lelövi. Az MTI információi szerint a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat a két férfi testvére értesítette a fenyegetésről. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után.

Az elfogást követő házkutatás során a vadászfegyvert és a lőszereket lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő.

Orbán Viktor miniszterelnök az incidens idején nem volt Felcsúton, a Facebook-oldalára feltöltött fotó szerint síeléssel töltötte a szilvesztert és az újévet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.