Hamis terrorriadó a müncheni repülőtéren

Minden valószínűség szerint hamis riadót rendeltek el szerda délután a müncheni nemzetközi repülőtéren, miután egy utas hordozható számítógépének ellenőrzésekor robbanószerre utaló nyomokat észleltek.

Az illető elmenekült - közölte a német rendőrség, amely késő este közvetve beismerte, hogy a készültség indokolatlan volt.

A repülőtér egy részét, az elsősorban a Lufthansa német légitársaság által használt kettes terminált lezárták, a menekülőt az esti órákban is rendőrök keresték. A zárlatot késő este feloldották, a férfinak azonban a hatóságok még órákkal később is bottal ütötték a nyomát. Ugyanakkor a rendőrség közölte: a laptop-táskában semmilyen robbanószert nem találtak.

A müncheni Franz Josef Strauss repülőtéren nem sokkal délután három óra után valóságos rendkívüli állapot alakult ki. A rendőrség szerint egy utas laptopjának átvizsgálásakor az ellenőrző berendezés robbanószerre utaló nyomokat észlelt. A férfi ezt követően a biztonsági kordonon áttörve elmenekült.

Ezt követően egy tucatnyi járat indítását halasztották el. Azokat az utasokat, akik az induló repülőgépek fedélzetén tartózkodtak, kiszállították. Az összes utast és a repülőtéri üzleteket alaposan átvizsgálták. A zárlatot este feloldották, és megkezdődött a járatok indítása.

A hordozható számítógépet elkobozták, és elkezdték átvizsgálni. Értesülések szerint késő estére nyilvánvalóvá vált, hogy a laptop, illetve annak táskája semmilyen robbanóanyagot nem tartalmazott. A rendőrség közvetve beismerte: a riadókészültség meghirdetése elhibázott volt annak ellenére, hogy a biztonsági berendezés gyanús tartalmat jelzett.

Az illetőt még késő este is több száz rendőr kereste. Értesülések szerint egy körülbelül 50 esztendős férfiról van szó, akiről a repülőtéri kamerák könnyen azonosítható videofelvételeket rögzítettek.
A rendkívüli állapot miatt mintegy 100 járat késett, 33 járatot pedig töröltek a müncheni nemzetközi repülőtéren.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.