Terroristáknak nézték a szakállklub tagjait

Az Iszlám Állam terroristáinak nézték a svéd Bearded Villains szakállklub tagjait. A csoport zászlaja mutat némi hasonlóságot a dzsihadista szervezet jelképével. 
Tucatnyi szakállas férfihoz riasztották a svéd terrorellenes rendőrséget, miután azok fekete ruhát viselve egy fekete zászlót lengettek Braehus kastélyának romjainál. A hatóságokat egy arra járó autós értesítette, aki megijedt, hogy terroristák vannak a romoknál.

A rendőrség nem vette túl komolyan a bejelentést, csak néhány tisztet küldtek a helyszínre, ahol kiderült, nem az Iszlám Állam terroristái gyülekeznek, hanem az egyik svéd szakállasklub tagjai – írja az Independent.

Mint kiderült, az autóst a szervezet zászlója tévesztette meg, amely mutat némi hasonlóságot az Iszlám Állam zászlajával. A terrorszervezet és a szakállasklub zászlaján is van két keresztbe fordított kard.

 

 

„A rendőrség látta, hogy nem vagyunk terroristák, csak nagyon boldog és szép szakállas férfiak” – mondta a szervezet vezetője, aki társaival jót nevetett a történteken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.