A térképtojás lett Magyarország legmenőbb projektje

Egy tenyérben elférő tojásnyi térkép lett Magyarország legjobb projektje az idei Highlights of Hungary-n.

A felvidéki származású Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája, az EggMap lett 2015 legkreatívabb projektje. A tojás alakú találmány a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál a tájékozódásban, és egy tenyérben is elfér.

Térkép a tenyérben
Térkép a tenyérben
Behance

Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlight of Hungary ötletgazdája elmondta, hogy az idei győzteseket látva nyilvánvaló, hogy egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket.

A versenyen ötvenhárom jelöltből tíz közönségdíjas került ki, akikre a szavazási időszakban tízezren voksoltak - írja a HVG.

A tizedik helyezett a Kreinbacher Birtok somlói borászat lett, ahol a magyar gasztronómia és az ideális dizájn találkozott. A kilencedik a Miskolci Autista Alapítvány által létrehozott Maacraft alkotóműhely, amelyben autista fiatalok dízájnerekkel dolgozhatnak együtt, hogy kiaknázzák a bennük is ott rejlő kreativitást.

Nyolcadik helyezett lett Gárdos Péter munkája, a Hajnali láz, a hetedik helyen pedig a Bánkitó Fesztivál végzett.

A Budapesti Fesztiválzenekar próbatermében életre hívott Autizmusbarát Kakaókoncert, és a Midnight Music koncertsorozat a hatodik és ötödik hellyel büszkélkedhet.

A negyedik helyen végzett Kéktúra pecsételődobozok Magyarország legnépszerűbb turistavonalait tartalmazzák, és lehetőséget adnak arra, hogy a természetet szeretők egyedi pecséteket gyűjthessenek.

Bronzérmes lett A nagy DIY könyv, amely nemcsak 2015 egyik legszebb nyomtatott könyve, hanem a Csináld magad-mozgalom hazai lexikonja is.

A második helyezett a MagikMe lett, amely az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A projektet az Unicef is felkarolta.

Az InStyle magazin különdíjban részesítette az autizmussal élők különleges gondolkodásmódjára a divat eszközeivel reflektáló Perceptual Thinkertst, a Forbes magazin különdíját pedig a szakmai újrakezdés lehetőségét biztosító 45+ Vállalkozói Program, a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját a középiskolásoknak életúttanácsokkal szolgáló Így Dolgozunk Mi projekt kapta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.