Terjednek a drónfogó sasok

A holland után a londoni rendőrség is azt fontolgatja, hogy madarakat vet be a drón-bűnözés ellen.

Az angolok érdeklődését a sikeres holland kísérletek keltették fel - számolt be a BBC

A rendőrség maga is használ drónokat - pilóta nélküli repülőszerkezeteket, amiket egy távirányító segítségével irányítanak - többek közt nehezen megközelíthető helyek felderítésére.

Az eszközöket azonban a bűnözők is használják. Az igazságügyi minisztérium novemberben számolt be arról, hogy drónok segítségével próbáltak meg bejuttatni mobiltelefonokat, SIM kártyákat és drogot egy manchesteri börtönbe. Az esetet az őrök vették észre. A minisztérium szerint összesen kilenc alkalommal kíséreltek meg drónokat használva becsempészni tárgyakat Anglia és Wales börtöneibe 2015 első öt hónapjában. 

Emellett úgy vélik, hogy a drónokat terrorista csoportok is használhatják. 

A légijárművek veszélyes megközelítéseit vizsgáló bizottság (UK Air Proximity Board) beszámolója szerint a drónok négy alkalommal kis híján légi balesetet okoztak az angol reptereken.

Az idomított madarak a tervek szerint levadásznák a repülőszerkezeteket, ezzel biztonságosabbá téve a légteret.

"Ahogy az egy folyamatosan alakuló szervezettől elvárható, minden újító ötlet érdekel minket, így természetesen figyelemmel kísérjük a holland rendőrség sasokkal folytatott munkáját is" - nyilatkozta a londoni rendőrség szóvivője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.