'Nyilvánvalóan aberrált, de tudta, mit tesz'

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt az 52 éves férfit, aki tavaly tavasszal Marcaliban a templomban nekiesett egy 77 éves asszonynak, hogy megerőszakolja. A védőügyvéd szerint védence "nyilvánvalóan aberrált", az elmeorvos szerint bár enyhén értelmi fogyatékos az elkövető, tudta, mit tesz.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság szerdán azt  az 52 éves férfit, aki tavaly tavasszal megpróbált megerőszakolni egy 77 éves nőt Marcaliban, a katolikus templomban.

A vádlott ellökte, megütötte, ruházatát  lerángatva megpróbálta megerőszakolni a védekező és segítségért kiáltó asszonyt. Ezt meghallotta egy nő, aki a plébánossal együtt a bántalmazástól súlyosan megsérült idős asszony védelmére kelt. A férfi kimenekült a templomból, de a közelben tartózkodó tűzoltók elfogták. 

A vádlott ügyvédje kezdeményezte, hogy védencét az Országos Igazságügyi Elmemegfigyelő Intézetben helyezzék el és ott vizsgálják tovább, mivel szerinte a férfi nyilvánvalóan aberrált, hasonló ügyek miatt már többször elítélték. A megyei bíróság ezt elutasította.

Az elmeorvos szakvéleménye szerint a vádlott enyhe fokban értelmi fogyatékos, ám a bűncselekménye társadalomra veszélyes voltával tisztában volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.