Teltebb Disney-hercegnőért kampányol egy tinilány

Jewel Moore kérvényt nyújtott be a Disney-nek, amelyben arra kéri a rajzfilmgyártót, ne csak vékony és tökéletes hercegnők szerepeljenek a rajzfilmekben.

Ariel, Belle, Hófehérke, Jázmin - a Disney-mesék női főhősei mind gyönyörű, hibátlan arcbőrű, vékony nők. Ebbőlé lett elege egy amerikai tinédzsernek, aki úgy döntött, egy petícióval fordul a rajzfilmgyártóhoz, amelyben azt kéri, alkossák meg végre az első plus-size hercegnőt, akivel ő is azonosulni tud.

"Telt idomú, molett lány vagyok és sok hozzám hasonló olyan lányt ismerek, akik önbizalomhiánnyal küzdenek, és szükségük lenne pozitív plus-size karakterekre a médiában" - idézi Moore-t a brit Metro újság. "Ha a Disney alkotna egy duci női főhőst, aki olyan ragyogó, csodálatos és emlékezetes, mint a többiek, az rengeteget jelentene azoknak a súlyfelesleggel küzdő lányoknak, akiket olyan képekkel bombáznak, amiktől csúnyának érzik magukat csak azért, mert nem illenek bele a vékony szabványba" - tette hozzá.

Mostanra több mint 22 ezren írták alá a petíciót, és a kezdeményezés rengeteg pozitív visszajelzést kapott mind az internetezőktől, mind pedig a média részéről. A Walt Disney Studios egyelőre nem reagált Moore felvetésére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.