Távozik az Onyxból a Bocuse d'Or Europe magyar győztese

Otthagyja a Michelin-csillagos Onyxot az étterem sous-séfje, Széll Tamás, aki májusban megnyerte a Bocuse d'Or Europe 2016 nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét, és az egyik kereskedelmi lánc férfi reklámarca.

Széll Tamás nem egyedül hagyta el az éttermet. Vele távozik barátnője, Szulló Szabina, akivel együtt dolgozik. Követik a valamivel előttük távozó Hamvas Zoltán üzletvezetőt, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökét, akivel annak idején együtt érkeztek az Onyxhoz a Kempinskiből – írja a 444. 

Pintér Katalin, az Onyx étterem ügyvezetője, tulajdonosa még a Bocuse d'Or versenyen azt nyilatkozta lapunknak: a versenyfelkészülés miatt több mint négy hónapig nem látták séfjüket, igyekeztek pótolni, és ezt nem biztos, hogy teherként élték meg. Tudják, nemcsak az étteremnek, hanem az egész országnak sokat jelenthet a séf kiemelkedő szereplése.

Széll Tamás a májusi döntőben
Szabó Miklós / Népszabadság

Pintér Katalin meggyőződése volt, hogy az európai döntőn dobogós helyezést ér el Széll Tamás. Abban biztos volt, a versenyen már nem volt miért izgulnia a séfnek, "csak" meg kellett valósítania, amiért hónapokig dolgozott.

Azt is megkérdeztük akkor, tart-e attól, hogy az egyre nagyobb sikereket elérő Széllt elcsábítja más étterem, Pintér Katalin azt felelte, évek óta tervezi a séf, hogy saját éttermet nyit. Akkor lenne baj, ha nem így gondolkodna. Reménykedik abban, jönnek majd az új tehetségek, akár Széll Tamás tanítványai közül.

A 444 cikkéből most kiderül, augusztus 24-től megint nem dolgozna Széll, mert kezdődik a fölkészülés a lyoni döntőre, az Onyxban meg éppen háromhetes nyári szünet lesz, úgyhogy még időben, a szünet előtt bejelentették a változást.

Széll Tamás azt ígérte, hamarosan közleményt ad ki távozásáról.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.