Tavaszi hajnalokon vetette rá magát a sétáló nőkre

Tavaly tavasszal összesen nyolc nőt támadott meg egy 49 éves férfi a főváros több kerületében. A rabló elsősorban az áldozatai értékeire utazott, de súlyos testi értés és szexuális erőszak miatt is vádat emeltek ellene.

A férfi a vád szerint 2014 márciusa és 2014 májusa között Budapest XX. kerületében, valamint Dunaharasztin összesen 8 nő sérelmére követett el súlyos, erőszakos jellegű bűncselekményeket.

A visszaeső bűnöző módszere az volt, hogy a hajnali órákban az egyedül sétáló nők háta mögé lopódzott, rájuk támadt és bántalmazta őket azért, hogy értékeiket megszerezze. Az áldozatait ököllel ütötte, megrúgta és fojtogatta. Az egyik nő a fojtogatás miatt eszméletét veszítette, a támadó pedig ezt kihasználva megerőszakolta.  Egy másik áldozatot olyan erővel ütött meg, hogy eltört az orrcsontja. A fővárosi éjszaka réme a legtöbb esetben súlyosan bántalmazta a nőket és szinte minden alkalommal a táskájukkal együtt menekült el a helyszínről.

A 49 éves vádlott egy másik ügy miatt már börtönben van, s mint visszaeső bűnözőre, az ügyészség fegyházbüntetést kért a számára.

A testi sértések, a szexuális erőszak és a rablások miatt, a halmazati elkövetést és a visszaesést is tekintetbe véve kettőtől tizennyolc évig terjedő szabadságvesztés várhat rá – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.