Tatárszentgyörgy fél

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta a település polgármestere kedd reggel, a falu a miértekre keresi a választ, és fél. Rendőrök járőröztek az utcákon, de atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta az MTI-nek a település polgármestere kedd reggel. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de  esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.

Berente Lászlóné arról számolt be, hogy a faluban mindenki a miértekre keresi a választ, és fél. A romák attól rettegnek, hogy az  ő házuk lesz a soron következő célpont, a többiek pedig attól, hogy  romabosszú áldozataivá válhatnak.

Az önkormányzat mindent megtesz az emberek megnyugtatásáért, és  az elhunytak családját anyagilag is segíti. A polgármester hétfőn  rendkívüli testületi ülést hívott össze, amelyen 50.000 forintos  gyorssegély kiutalásáról döntöttek, és a temetés költségeihez is  hozzá kívánnak járulni, várhatóan 200.000 forinttal. Kedden a  Vöröskereszt élelmiszercsomagot visz a családnak, és helyi gyűjtés  is indult.

A polgármester elmondta: a falu lakói körében, mint ahogy az  ilyenkor lenni szokott, elkezdődtek a találgatások a gyilkosság  lehetséges tetteseiről. A legtöbben - ő maga is - úgy vélik, hogy  nem volt olyan éles konfliktus a viszonylag rendezetten élő család  és a településen lakó más családok között, ami a gyilkossághoz  vezethetett volna, valószínűbbnek tűnik  egy "külső, országos  szervezet" által végrehajtott támadás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.