Nyilaskeresztesekkel emlékezett Trianonra a Jobbik

Az Atv.hu egy olvasója szúrt ki a tatabányai megemlékezésen egy Szálasi Ferenc egykori pártjáéra nagyon hasonlító zászlót. A Jobbik az Index.hu-nak azt nyilatkozta, hogy ünnepségeik nyitottak mindenki számára.

Az Atv.hu oldalán tűnt fel a fénykép, amelyen egy ötfős csoport, a Pax Hungarica Mozgalom tagjai fognak egy, az  egykori Nyilaskeresztes Párt zászlajához hasonló lobogót.

2008. január 26-án alakult Pax Hungarica vagyis magyar béke mozgalom nem bejegyzett, hungarista szervezet. Szálasi Ferenc hungarista ideológiáját vallja magáénak. A mozgalom hivatalos zászlaját vörös alapon, fehér háttérrel a mozgalom zöld, csúcsára állított négyzetben álló nagy ezüst H betűt formázó emblémája, ettől jobbra kilencszer vágott mező (öt vörös és négy fehér sáv) alkotja.

A nyilaskeresztesek zászlóján, a zászló bal oldalán a vörös alapon fehér háttérben zöld nyilaskereszt helyezkedett el és azon volt látható a fehér H betű. 

A fotó nyomán az Index.hu megkereste a Jobbikot, aki azt válaszolták: "Rendezvényeink, különösen az össznemzeti tragédiát érintő, a Trianon-emléknap nyitott minden érdeklődő számára, de felkérjük őket, hogy más szervezetek jelképeit ne használják a rendezvény ideje alatt. Mivel a zászló önkényuralmi jelképet nem tartalmazott, hatósági fellépésre nem volt mód a szervezők részéről."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.