Tatabányai buszbaleset: meghalt a fővárosba szállított sérült

Meghalt az a nő, akit mentőhelikopterrel vittek Budapestre, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba, miután egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal hétfő délelőtt Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban - tájékoztatta Zsiros Lajos, az intézmény orvosigazgatója hétfő este az MTI-t.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő esti közleményében azt írta: a helyszínről a mentőszolgálat munkatársai 11 embert vittek kórházba. Közülük egy nőt mentőhelikopter szállított el, ő később a kórházban életét vesztette.

A Mávinform korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a szerelvényen nem sérült meg senki.

Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban az 56 éves buszsofőr. Hozzátette: a férfi - aki tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen - "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

Pruzsina Alice elmondta: a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.