Táskákat vett a tévedésből kapott milliókból a diáklány

Egy banki hiba miatt 4,6 millió ausztrál dollár (931 millió forint) jelent meg egy huszonegy éves lány számláján Ausztráliában. Az egyetemista nem esett kétségbe, a pénz jó részét elköltötte luxuscikkekre. 

Óvadék ellenében és szigorú feltételek mellett helyezte szabadlábra Lisa Stapleton bíró csütörtökön azt a maláj nőt, akinek számlájára véletlenül 4.6 millió ausztrál dollár került - írta a BBC. Lee-t szerdán tartóztatták le a Sydney-i repülőtéren, amikor megpróbált hazautazni Malajziába. Ügyvédje szerint a lány a szüleit akarta meglátogatni, amikor elkapták.

A bírósági meghallgatáson kiderült, hogy az öt éve Ausztráliában élő, vegyészmérnöknek tanuló Lee 2012. augusztusában nyitott számlát a Westpac banknál, amihez véletlenül korlátlan folyószámlahitelt is adtak neki. A 21 éves Christine Jiaxin Lee ügyvédje szerint a nő közel egy milliót ausztrál dollárt (202 millió forintot) különféle luxuscikkekre, köztük retikülökre költött. 

Az ügyészek szerint valamikor egy éven belül kaphatta a pénzt a Westpac banktól, Lee azonban nem jelezte a hibát. A nőt azzal vádolják, hogy megtévesztéssel jutott pénzügyi előnyökhöz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.