Tarolt a Breaking Bad az Emmy-n

Az év komédia sorozata ismét a Modern Family, a legjobb dráma a Breaking Bad, a mini szériák közül pedig – sokak meglepetésére és örömére – a Fargo vitte el az Emmy-t.
Augusztus 25-én adták át Los Angelesben a tévés Oscarnak is nevezett Emmy díjakat. A 66. díjátadón a Breaking Bad (Totál szívás) című drámasorozat hozta el a legtöbb, összesen öt szobrocskát, köztük a legjobb drámai színésznek (Bryan Cranston) és a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjat dráma kategóriában (Aaron Paul és Anna Gunn). A legjobb drámai színésznő Julianna Marguiles (A férjem védelmében) lett.
Aaron Paul és Anna Gunn (Totál szívás)
Lucy Nicholson / Reuters

Kisebb meglepetést okozott, hogy a legjobb női mellékszereplő Kathy Bates lett (American Horror Story), a legjobb férfi mellékszereplő díját Martin Freeman kapta a Sherlockért. Freeman színházi elfoglaltságaira hivatkozva nem jelent meg a gálán.

Több kategóriában is bejött a papírforma: újabb szoborral távozhatott Jessica Lange (American Horror Story) és Jim Parsons (Big Bang Theory) is. Lange a legjobb színésznőnek járó szobrot vehette át mini sorozat vagy tévéfilm kategóriában, Parsons pedig a legjobb főszereplő díját kapta meg a vígjáték szekcióban, 2010 óta már negyedszer.

A legjobb komika, Julia Louis-Dreyfus sem okozott nagy meglepetés. Zsinórban harmadszorra nyert kategóriájában. Julianna Marguiles három, Bryan Cranston pedig immár négy Emmyt tudhat magáénak.

A jelöltek és a győztesek teljes listáját ITT olvashatja!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.