Őrjöngő kutyák marták össze a sétáló férfit

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt nyomoz a debreceni rendőrség egy tanyagazda ellen, akinek a kutyái összemartak egy férfit szombaton a Hosszúpályi úton.

A kutyatámadásról január 23-án fél egy körül tett bejelentést egy férfi, aki Debrecen, Hosszúpályi úton látott egy embert rövid, véres ujjú pólóban, két kutya kíséretében.

A körzeti megbízott kiment a helyszínre, de nem találta sem a vérző embert, sem a kutyákat. Közben viszont a mentőszolgálat értesítette a rendőrséget arról, hogy a Hosszúpályi útról kórházba vittek egy sérült férfit, akit elmondása szerint kutyák támadtak meg.

Mint hamarosan kiderült, a férfi dél körül egyedül sétált a Kondoros csatorna irányába, amikor egy tanya felől előszaladt három kutya, melyek megtámadták és többször meg is harapták. A férfi még a csatornába is belegázolt, hogy lerázza az ebeket, de azok követték. Próbálta őket egy fadarabbal elüldözni, de a három kutyából kettő egészen a Hosszúpályi útig követte, s még akkor is támadták, amikor a férfi az arra járó autósoktól próbált segítséget kérni.  

A 39 éves férfit végül valaki észrevette, az autójába ültette és azonnal orvoshoz vitte. Az elsődleges szakvélemény szerint a kutyatámadás következtében a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járőrök azonosították a kutyák 54 éves tulajdonosát, T. Tibort, akit otthonában elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A kutyák gazdáját kihallgatták, majd nyomozást indítottak ellene. T. Tibor szabadlábon védekezhet.

Ahogy arról korábban többször is írtunk, idén január elsejétől a szigorodó állatvédelmi törvény értelmében tilos a kutyákat huzamosabb ideig láncra kötve tartani. A Népszabadságnak nyilatkozó szakértők elmondták, ez elsősorban a tanyavilágban jelent majd problémát, mert az egész életükben láncon tartott, rosszul szocializált ebek a hirtelen szabadságtól megrészegülve veszélyessé válnak az emberre nézve, ám a kerítés vagy kennel építés sokak számára komoly anyagi teher.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.