Tanítási szünet több somogyi iskolában

Tanítási szünetet rendeltek el több somogyi iskolában a hó és a hideg időjárás miatt - adta hírül a Somogyi Hírlap internetes oldala hétfőn.

A Sonline.hu értesülése szerint a csökölyi iskolában hétfőre és keddre rendelt el tanítási szünetet az igazgató, de az időjárástól függően elképzelhető az egész hetes szünet is. Az igali iskolában sokan hiányoztak a hét első napján, ezért ott is tanítási szünetet rendelt el az igazgató, míg a diákok több mint felét bejáróként fogadó kaposfői iskolában az előzetes tervek szerint kedden és szerdán szünetel a tanítás.

A Somogy Megyei Védelmi Bizottság nem tartja indokoltnak rendkívüli tanítási szünet elrendelését - közölte a szervezet hétfő délután az MTI érdeklődésére. A kiadott közlemény szerint a védelmi bizottság elnöke mellett az egyes intézmények igazgatói is elrendelhetnek rendkívüli tanítási szünetet, továbbá megteheti ezt a település jegyzője is, ha a szünet települési szintű.

A védelmi bizottság tájékoztatása szerint a Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) oktatási intézményei közül a Duráczky Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó Nagyatádi Tagintézményében keddtől egész hétre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az intézményvezető, mivel kevés tanuló ért be az órákra. A közlemény arra nem tér ki, hogy az előbbi mellett a megyében mely intézményekben rendeltek el az időjárás miatt tanítási szünetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.