Tanítási szünet az újfehértói oktatási intézményekben is

A hideg idő és a havazás miatt tanítási szünetet rendeltek el az újfehértói oktatási-nevelési intézményekben - közölte Nagy Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros független polgármestere hétfőn az MTI-vel.

A gyerekek egyelőre hétfőtől szerdáig maradhatnak otthon, kedden pedig várhatóan döntés születik arról is, hogy meghosszabbítják-e a kényszerű szünetet a hét végéig - ismertette a városvezető.

A rendkívüli tanítási szünet több mint kétezer gyermeket érint Újfehértón: bezártak a bölcsődék, az önkormányzati, valamint az egyházi fenntartású óvodák és általános iskolák, de nem kell iskolába menniük a Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak sem. Az intézkedés elrendelését a gázzal való spórolással, a hideg téli időjárással, illetve a várható nagyobb havazással indokolta az önkormányzati vezető.

Szabolcsban ezzel már három településen van fagyszünet: a tiszavasvári középiskolában a múlt hét csütörtökön, a nyírbogdányi óvodában és általános iskolában pedig hétfőn rendelték el a rendkívüli tanítási szünetet. A kiesett tanítási napokat mindenhol a tavaszi szünet, illetve szombati napok terhére pótolják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.