Táncoló kutya is jöhet

Ma este az RTL Klubon bemutatkozik minden idők legsikeresebb televíziós műsorformátuma, az évente félmilliárd ember által nézett Got Talent tehetségkutató-franchise. De mi újat nyújthat még egy ilyen típusú műsor?

A jelenleg 193 országban sugárzott Got Talent bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe mint a legtöbbször, összesen hatvankilencszer átvett valóságshow-formátum. Magyarországon a brit verzió a legismertebb, annak köszönhetjük például Suzanne Boyle-t, és ezt a tehetségkutatót nyerte meg az árnyjátékkal hódító magyar Attraction tánccsapat is.

A zsűri: Linczényi Márkó, Kovács Patrícia, Horgas Eszter és Csuja Imre
A zsűri: Linczényi Márkó, Kovács Patrícia, Horgas Eszter és Csuja Imre
RTL Klub

A Got Talentben bármi megtörténhet: Nagy-Britanniában például három éve egy táncoló kutya lett az első. „Én azt szeretem benne, hogy varietéműsor, az ilyen típusú műsorok pedig évszázadok óta népszerűek, mert szórakoztatóak” üzente a magyar közönségnek Simon Cowell médiacézár, a műsor atyja. Míg az X-faktorban vagy a Voice-ban az élő műsoron van a hangsúly, itt a válogatóké a főszerep.

„Kicsit belefáradtunk már a zenei tehetségkutatókba” magyarázza Kovács Patrícia, a magyar zsűri egyik tagja. „Itt nincs műfaji megkötés, négyéves kor fölött bárki jelentkezhet, és az nyer, aki a legszórakoztatóbb.” Kovács partnerei a zsűriben Horgas Eszter, Csuja Imre és Linczényi Márkó lesz. Zenéből persze itt sem lesz hiány, igaz, a színésznő szerint itt főként a többi tehetségkutatóban háttérbe szoruló zenekarok tündökölnek.

„Engem nagyon meglepett, hogy milyen jó és különleges együttesek jelentkeztek, magasan kvalifikált zenészek, és ami nagy öröm: nemcsak a megszokott pop és rock szól majd, de sok világzenei előadót is láthat majd a közönség” mondta. Bár konkrétumokat nem mondhat, Kovács Patrícia elmondta: sok produkciótól, különösen a modernektől teljesen leesett az álla. „Jöttek táncosok olyan technikákkal, amelyekről addig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik. De egészen új távlatokat nyitott előttem egy bábelőadás is.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.