Tanárt vertek Mándokon

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanújával hallgattott ki egy  38 éves mándoki asszonyt és 18 éves lányát. Az ok: bántalmazták a helyi iskola egyik pedagógusát, aki könnyebben megsérült.

Az eset szerda délután történt a mándokoi művelődési házban. Egy negyedik osztályos kislány nővére és anyja felháborodott azon, hogy a gyereket kihagyták a farsangi műsorból. Az eddigi vizsgálat szerint a két nő megrángatta a 26 éves tanárnő haját, majd ütötték-rugdosták – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A pedagógus könnyebben megsérült. A 18 éves gyanúsított a rendőrségen azt vallotta: azért támadtak a tanítónőre, mert koszosnak nevezte a húgát, és nem engedte, hogy fellépjen a farsangon. A pedagógus viszont azt állította: csak arra kérte a gyereket, hogy fogja össze a haját.

Makai Áron, a mándoki iskola igazgatója kérésünkre felelevenítette történteket. E szerint  a tanítónő napközi után a gyerekekkel a művelődési házban a farsangi műsort gyakorolta. Ekkor rontott be a terembe a két nő, s a negyedikesek szeme láttára elkezdték őt ütlegelni, rugdosni a pedagógust, és – az igazgató elmondáas szerint – nekivágták a fűtőtestnek is. A kiabálást meghallotta egy takarítónő és egy pedagógus, ők próbálták megnyugtatni anyát és lányát. A gyerekek nagyon megijedtek, zokogtak, alig tudták megnyugtatni őket.
Makai Áron hangsúlyozta: kizártnak tartja, hogy a tanítónő megsértett volna akár egytelen gyereket is, miután mindegyikük kedveli őt.

Az igazgatótól megtudtuk: az iskolába 670 gyerek jár, 30 százalékuk roma, de többségükkel semmi gond nincs. De él a faluban 10-12 család, amelynek tagjai nem akar beilleszkedni

Megkérdeztük a tanárveréssel gyanúsított, neve elhallgatását kérő anyát, hogy mi motiválta elfogadhatatlan tettét. Ő elmondta: a kislánya sírva ment haza, mert a tanár koszosnak nevezte, lecigányozta, megráncigálta. Bement az iskolába, s megkérdezte a tanártók hogy, mi történt, A pedagógus azonban mindent tagadott. Ezután kezdődött a dulakodás.

Az eset szemtanúi azt állítják, hogy anya és lánya is ütlegelte a tanárt.

A tanítónőt – aki az éjszakát a kórházban töltötte – nagyon megviselték a történtek. Érdeklődésünkre azt közölte: egyelőre nem kíván nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.