Tanára verte halálra a tizenkét éves kisfiút

A hatóságok vizsgálják egy iskolásfiú halálát Egyiptomban. A gyanú szerint a tanára olyan erővel ütötte meg többször is, hogy a gyerek végzetes agysérüléseket szenvedett.

A kairói kisfiú vasárnap vesztette életét, miután súlyosan bántalmazták az iskolában előző nap. A gyerek agyában vérömleny keletkezett, az orvosok már nem tudták megmenteni. Az Egyiptomi Oktatási Minisztérium vizsgálatot indított az ügyben - írja a The Guardian.

Az egyiptomi iskolában bevett fegyelmezési módnak számít a testi fenyítés. A család- és népességügyi minisztérium alá tartozó Gyermekek és Anyák Nemzeti Tanácsa a tavaly január és október közötti adatok összesítése után megállapította, az elmúlt három évben 55%-kal nőtt a gyermekeket érő fizikai bántalmazás aránya. Az érintett esetek fele ráadásul iskolákban történik.

Alig fél éve egy kairói árvaház igazgatóját ítélték három év börtönbüntetésre, amiért brutálisan bántalmazott több gyereket is. A férfit egy videofelvétel buktatta le, a szalagon látszik, amint üti-veri a gyerekeket, miközben azok sikoltozva próbálnak elmenekülni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.