Szülői engedéllyel járnak kiskorú lányok 'dubajozni'?

Továbbra is virágzik az üzlet, ami „dubajozás" néven robbant be a köztudatba – állította a Blikknek név nélkül nyilatkozó lány, aki maga is jár a közel-keleti országba.

– Diplomás, több nyelvet beszélő, jelenleg munkanélküli nő vagyok – kezdte a fiatal lány annak a történetét, hogyan csöppent bele egy botrányba, ami szervezőket és modelleket rántott magával, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított ellenük.

– Az elején felvázolták a kijutás feltételeit. Eszerint barna hajú, természetes kinézetű, lehetőleg 170 centiméteres, vékony testalkatú, maximum 25 éves hoszteszeket várnak. Voltak olyan fiatal lányok, akik 18 éven aluliak, de a szülők beleegyezésével és engedélyezésével ők is utazhattak. A szilikonmell nem akadály, de természetesnek kell hogy látszódjon. Nem lehet tetovált a szemöldök és hosszú a köröm – ecsetelte a lány, aki szerint a mérsékelt alkoholfogyasztásra és az illedelmes viselkedésre is felhívták a figyelmüket.

A lány többek között beszélt arról is a Blikknek, hogyan került kapcsolatba azokkal a személyekkel, akik közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, majd arról, hogy mindenki kényszer nélkül „ujjongva" vállalta a munkát. Ugyanis ez mesés keresettel kecsegtetett.

A hatóság üzletszerűen elkövetett kerítés miatt nyomoz. A legtöbb lány legalább három éve dolgozik külföldön. A kerítőket nyáron helyezték előzetes letartóztatásba. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.