Sztojka előzetes letartóztatását kérik

Péntek reggel befejeződött Sztojka Iván első kihallgatása, amely után a rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását. Zsarko Sesum állapota rohamosan javul, így akár a Veszprém Arénában is szurkolhat a társainak a vasárnapi Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Sztojka Iván őrizetbe vételének körülményeiről, illetve a Cozma-gyilkosságban való részvétellel gyanúsított férfi első kihallgatásán elhangzottakról. Csányi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője ezt kérdésünkre azzal indokolta: súlyosan sértené a nyomozás érdekeit, ha nyilvánosságra kerülne, hogy Sztojka mit mondott a saját és a másik két társának – az Ausztriában fogva tartott Raffael Sándornak és Németh Győzőnek – a bűncselekményben játszott szerepéről.

Sztojka Iván egyébként csütörtökön éjfél előtt pár perccel önként jelentkezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahová családtagjai és az ügyvédje kísérete el. A rendőrök azonnal őrizetbe vették, majd megkezdték a kihallgatását. Csányi Zoltántól megtudtuk, hogy a kihallgatás reggel véget ért, a rendőrség pedig még pénteken kezdeményezni fogja a bíróságnál Sztojka előzetes letartóztatását.

Marian Cozma pénteki bukaresti temetésére ugyan még nem mehetett el Zsarko Sesum, az MKB-Veszprém szerb irányítója, de a csapat vasárnap délutáni Bajnokok Ligája mérkőzését már akár élőben is végignézheti a Veszprém Arénában – tudtuk meg Rácz Jenőtől, a megyei kórház főigazgatójától.

Mint ismert, Sesumot a vasárnap hajnali veszprémi merénylet során súlyos fejsérülés érte, kedden arccsontkorrekciós műtétet hajtottak rajta végre, de az állapota rohamosan javul, már napokkal ezelőtt felkelhetett a kórházi ágyából, és a kórházigazgató szerint a jövő hét elején végleg elhagyhatja az intézményt. Rácz szerint ugyanakkor nincs orvosi akadálya annak, hogyha Sesum eltávozást kér a vasárnapi összecsapás idejére, akkor nézőként akár a helyszínen is szurkolhasson a társainak.

A gárda horvát kapusa, Ivan Pesics – akinek az őt ért késszúrás miatt ki kellett venni az egyik veséjét – még nem kelhet fel a kórházi ágyból, sőt még hetekig tartó ápolás vár rá. Rácz Jenő elmondta, pénteken egyeztetnek Pesics szüleivel arról, hogy a hosszú kórházi kezelést Veszprémben, vagy Zágrábban folytassák-e.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.